Lirik Kidung Wahyu Kolosebo

Rumekso ingsun laku nisto ngoyo woro.
Kelawan mekak howo, howo kang dur angkoro.
Senadyan setan gentayangan, tansah gawe rubeda.
Hinggo pupusing jaman.
Hameteg ingsun nyirep geni wiso murko.
Maper hardening ponco, saben ulesing netro.
Tinambaran sih kawelasan, ingkang paring kamulyan.
Sang Hyang Jati Pengeran.

Jiwanggo kalbu, samudro pepuntoning laku.
Tumuju dateng gusti, Dzat Kang Amurbo Dumadi.
Manunggaling kawulo gusti, krenteg ati bakal dumadi.
Mukti ingsun tanpo piranti.

Sumebyar ing sukmo madu sarining perwito.
Maneko warno prodo, mbangun projo sampurno.
Sengkolo tido mukso, kolobendu nyoto sirno.
Tyasing roso mardiko.

Mugiyo den sedyo pusoko Kalimosodo.
Yekti dadi mustiko, sajeroning jiwo rogo.
Bejo mulyo waskito, digdoyo bowo leksono.
Byar manjing sigro-sigro.

Ampuh sepuh wutuh, tan keno iso paneluh.
Gagah bungah sumringah, ndadar ing wayah-wayah.
Satriyo toto sembodo, Wirotomo katon sewu kartiko.
Kataman wahyu Kolosebo.

Memuji ingsun kanthi suwito linuhung.
Segoro gando arum, suh rep dupo kumelun.
Tinulah niat ingsun, hangidung sabdo kang luhur.
Titahing Sang Hyang Agung.

Rembesing tresno, tondo luhing netro roso.
Roso rasaning ati, kadyo tirto kang suci.
Kawistoro jopo montro, kondang dadi pepadang.
Palilahing Sang Hyang Wenang.

Nowo dewo jawoto, tali santiko bawono.
Prasido sidhikoro, ing sasono asmoroloyo.
Sri Narendro Kolosebo, winisudo ing gegono.
Datan gingsir sewu warso.



Pencarian terkait:

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

1 komentar:

komentar
Minggu, 02 Februari, 2020 delete

Kidung wahyu Kolosebo setahu sy bukanlah karya sunan kalijaga melainkan ciptaannya Sri Narendra Kalaseba yg sering di panggil SNK

Reply
avatar